Ajuntament de Les Useres

Dijous, Febrer 21, 2013 - 18:15
Festes y Folklore

Sant Antoni (Gener):

La festivitat de Sant Antoni se celebra el cap de setmana més pròxim al dia del Sant, el 17 de gener. Durant eixa setmana, els dies previs a les festes els xiquets arrosseguen pels carrers del poble els tradicionals “panderos”, que són llandes de tot tipus enganxades a una corda. Ho organitza l'Ajuntament, realitzant-se la tradicional “matxà”, l'encesa de fogueres per alguns carrers del poble i el repartiment del típic rotllo. L'endemà té lloc la missa i processó del Sant. També en les masies dels Hostals celebren la festes de Sant Antoni, entre febrer i març, amb la tradicional “matxà”, el repartiment de rotllos a càrrec dels clavaris, la missa i processó, i les famoses “corregudes” dels Hostals, que atrauen a molts cavalls de raça vinguts de tota la Comunitat Valenciana.

 

Carnestoltes (Febrer):

Un dissabte de febrer s'organitza la festa de carnestoltes. A la vesprada la gent es disfressa, fent un cercaviles amb animació musical pels principals carrers del poble. A la nit la festa contínua amb ball.

 

Peregrinació de Les Useres a Sant Joan de Penyagososa (Abril).

S'inicia sempre l'últim divendres d'abril.

 

Peregrinació del Piló de la Creu (Maig).

Se celebra el cap de setmana següent a la peregrinació a Sant Joan.

 

Santa Ubaldesca (Maig):

Celebració de la festa de Santa Ubaldesca, en l'ermita de Santa Ubaldesca.

 

Festes Patronals (Agost):

Les festes patronals se celebren en honor al Salvador i al Crist de l'Agonia, i tenen lloc a principis d'agost, sempre coincidint amb els dies dels patrons, 6 i 7 d'agost. Predominen els bous de carrer, actuacions musicals, actes culturals, religiosos i esportius en els quals el municipi mostra als seus habitants i visitants el millor de si mateix.
 

Mare de Déu del Loreto (Setembre):

Celebració de la festa del Loreto en l'ermita del Loreto.

 

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal