Ajuntament de Les Useres

Dijous, Maig 18, 2017 - 11:00
Celebració de la festivitat del Barri de Santa Ubaldesca
El pròxim dissabte 20 de maig es celebrarà a Les Useres la festivitat del Barri de Santa Ubaldesca. Aquesta celebració es realitza cada any al voltant del dia 28 de maig (dia del santoral en què l'església celebra la festivitat de la santa italiana).

En aquesta ocasió els clavaris han preparat els següents actes:

A les 18'00 h. es farà la Santa Missa en honor a la patrona del Barri en la seua ermita.

A continuació, tindrà lloc la tradicional processó pels diferents carrers del barri: Santa Ubaldesca, placeta del Boqueró, Camí Ral (fins la punta de ca'l mistero), la Nevera, l'Església,  l'Abadia i finalitzant altra volta a l'ermita.
 

Després es procedirà a la veneració de la relíquia de la Santa per finalitzar amb el tradicional Cant dels Gojos en honor a la nostra patrona Santa Ubaldesca.

Per la nit, a les 22'30 h. la Banda de Música Santa Cecilia de Les Useres interpretarà un concert de Boleros en la placeta de Santa Ubaldesca.

Els clavaris preguen la col·laboració dels veïns del barri per col·locar els estandarts de la Santa als balcons pels carrers del trajecte de la processó.

A més a més, el Cronista de Les Useres, José Rubio Miguel, està preparant un treball d'investigació amb la recopilació dels diferents manuscrits i documents impresos des del segle XVI fins al segle XX sobre la Vida i els Miracles d'aquesta Santa que pertanyia a l'Ordre de Sant Joan de Jerusalem i als cavallers de l'Ordre de Malta; en què es va difondre la seua devoció per l'antiga Corona d'Aragó a través del Convent de les monges Santjuanistes de la localitat aragonesa de Sixena. 

La tradició userana sempre ha estat lligada amb la protecció de la Santa per al cultiu de la vinya i del blat, a més d'altres enfermetats i a l'hora de donar a llum les dones embarassades.

José Rubio Miguel - Cronista de Les Useres

Imatges: 
Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal