Ajuntament de Les Useres

Divendres, Febrer 22, 2013 - 13:15
Monument Natural del Camí dels Pelegrins

El Monument Natural del Camí dels Peregrins de les Useres, espai protegit, localitzat entre los termes municipals de les Useres, Llucena del Cid, Xodos y Vistabella del Maestrat, representa la via de comunicació per excel·lència entre las comarques costeres i les de l'interior de la provincia de Castelló.

 

És un sinuós recorregut de 36 km i amb un desnivell acumulat de més d'1.000 metres, que travessa elevades llomes i escarpats barrancs. La disposició de les serres que travessa (paral·leles al Mediterrani) proporcionen una alternança entre clima mediterrani i continental, que unit a la combinació de substrats calcaris i silícis li confereixen una gran diversitat d'espècies botàniques i creen un hàbitat ideal per a un gran nombre d'espècies animals.

 

Considerat pels veïns dels municipis com un camí sagrat, són vàries les pelegrinacions que pel transcorren. Les més importants són la Pelegrinació de les Useres a Sant Joan de Penyagolosa” l'últim divendres del mes d'abril i la rogació de Xodos, el dissabte de Trinitat.

 

Des de qualsevol dels punts de vista des dels quals es vulga analitzar la importància d'aquesta ruta, des del místic o religiós fins al recreatiu, esportiu, lúdic, turístic o naturalista, tots ells troben el seu lloc en una ruta que el temps i la tradició no han fet sinó engrandir-la i enriquir-la cada vegada més, si és possible, aportant patrimoni cultural i històric a un recorregut de per si mateix destacable.

 

Descripció del Monument Natural a la pàgina web de Conselleria

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal