Ajuntament de Les Useres

Gastronomia

La cuina de Les Useres segueix el rumb de la cuina tradicional de muntanya pròpia de les comarques de l'interior. Sens dubte el plat autòcton i de major significat és el conegut Tombet de Les Useres, un guisat consistent en carn de cabrit, cuit en una olla de test a foc lent i que de tant en tant cal “tombar-lo” perquè es mescle tot bé. El costum era que la seua preparació es fera en les carnisseries del poble, fins i tot allí mateix es podia degustar tan exquisit plat.

 

També cal mencionar els productes artesanals, elaborats amb el sabor d'antany i amb una gran qualitat com els embotits, les tomates de penjar, la mel, els fruits secs, l'oli d'oliva verge, i com no, el vi que es cultiva en la zona anomenada Pla de Les Useres.

 

Finalment destacar alguns productes típics de la rebosteria userana, elaborats amb una gran delicadesa i que serviran per a endolcir la seua estada en el nostre municipi, destacant les Orelletes amb mel, les figues albardaesels bunyols, la coca amb galls, etc.

Imatges: 
TOMBET DE LES USERES
PRODUCTES LES USERES
ORELLETES
BUNYOLS.JPG
FIGUES ALBARDAES.JPG
TOMATES DE PENJAR
EMBUTIDOS
Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal